Zoeken

Home  /  Over ons  /  Nieuws  /  Caluwaerts Uytterhoeven bouwt mee aan ‘Vlaanderen Circulair’

Caluwaerts Uytterhoeven bouwt mee aan ‘Vlaanderen Circulair’

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de drijvende kracht achter de circulaire economie in Vlaanderen. 

De website van Vlaanderen Circulair zet verscheidene projecten in de kijker waaronder het project: Circulaire gevelsteen voor DING (Design in Gent).

Samen met Design Museum Gent (AGB Kunsten en Design), TRANS architectuur | stedenbouw,  StoneCycling en KU Leuven (Faculteit Architectuur) werkt ons kantoor mee aan het bouwproject van een nieuwe vleugel van het Design Museum in Gent. Alle partners werken samen om een innovatieve circulaire gevelsteen te ontwikkelen. In de periode 2022-2024 zal de vleugel gebouwd worden. 

Het project koppelt juridische begeleiding, ontwerpmatig onderzoek, technische expertise en solide knowhow van producenten aan elkaar en dat doorheen het volledige ontwikkelingsproces van het openbare bouwproject. De projectpartners hopen zo - letterlijk en figuurlijk - hun steentje bij te dragen aan de verspreiding van de principes van het circulair bouwen in Vlaanderen en ver daarbuiten.

Namens het overheidsopdrachtenteam van Caluwaerts Uytterhoeven werken Prof. dr. Kristof Uytterhoeven en Mr. Stephanie Moras mee aan dit innovatieve project. Houd zeker de website van Vlaanderen Circulair in het oog voor eventuele vorderingen in het project.

Het volledige artikel leest u hier.

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak