Zoeken

Home  /  Over ons  /  Team  /  Benny Backx

Benny Backx 

Benny Backx studeerde Rechten aan de KU Leuven, en werd advocaat aan de Balie te Turnhout in 1995.  

Hij doorliep zijn stage op een notoir advocatenkantoor te Turnhout, waar hij nadien ook nog een aantal jaren als medewerker aan de slag bleef. Ondertussen behaalde hij ook nog een bijzondere licentie Vennootschapsrecht (KU Leuven - KU Brussel). 

In 2002 startte Benny een eigen kantoor in Turnhout. In 2013-2014 volgde hij de postuniversitaire opleiding curator-vereffenaar. Sedert 2016 is hij curator bij de Ondernemingsrechtbank Antwerpen - afdeling Turnhout.  Naast de afwikkeling van faillissementen worden hem ook opdrachten als voorlopig bewindvoerder en vereffenaar toebedeeld.

Reeds vanaf zijn studiejaren focust Benny zich uitsluitend op het ondernemingsrecht, en in het bijzonder op vennootschapsrecht, informaticarecht, intellectuele rechten en insolventierecht.

Benny is lid van de BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht), ECTA (European Communities Trade Mark Association) en INTA (International Trademark Association).

Mr. Backx was jarenlang bestuurslid bij een professioneel theatergezelschap en bij VOKA Kempen. Hij zetelt tevens als voorzitter van de Interne Beroepscommissie van een scholengemeenschap in de Kempen.

In zijn vrije tijd is Benny afstandsloper. Hij finishte al in de marathons van Eindhoven, Antwerpen en Rotterdam.

Op 1 juli 2023 trad hij als partner toe bij het kantoor.

Contacteer ons

Waarmee kunnen we u helpen? Wenst u meer informatie, dan is een persoonlijk gesprek daarvoor de meest geschikte manier. U kan steeds telefonisch of via e-mail een afspraak maken, of ons contacteren via contact.

Maak een afspraak